Επιχειρηματική Συνάντηση Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών στη Χίο με διοργανωτή την ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ

60 «παρών» από όλη την Ελλάδα μετρήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή το Διήμερο Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών που διοργάνωσε η ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ στη Χίο στο πλαίσιο υλοποίησης του διακρατικής συνεργασίας «LOCAL TOUR». Με θέμα «ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΞΙΑΣ, ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ & ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ» και σκοπό την ανάδειξη συνεργασίας πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα ,  εκπρόσωποι Αναπτυξιακών Εταιρειών, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στον τουρισμό, παραγωγοί τοπικών προϊόντων, τυποποιητές, οικοτέχνες κ.α. επισκέφθηκαν το νησί μας.

Οι συμμετέχοντες γνώρισαν τη Χία Γη και τον Πολιτισμό της Χίου μέσα από αγροτουριστικές δραστηριότητες και χιώτικες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες – πρότυπα πρακτικών διασύνδεσης του αγροδιατροφικού τομέα των περιοχών παρέμβασης με τον τουρισμό και τον πολιτισμό με σκοπό τη δημιουργία μίας συνεχώς ανατροφοδοτούμενης αναπτυξιακής διαδικασίας.

Στο προσεχές διάστημα ακολουθούν μια σειρά από νέες τοπικές δράσεις περιλαμβάνοντας θεματικά εργαστήρια (workshops) , ανάδειξη γαστρονομικών διαδρομών αλλά και συμμετοχή της ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ και επιχειρηματιών από το νησί σε επόμενες επισκέψεις ανταλλαγής καλών πρακτικών στη Βόρεια Ελλάδα και την Κύπρο.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 CLLD/LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.,