Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025, πραγματοποιήθηκε μια δυναμική και σημαντική Εκπαιδευτική Εκδήλωση – Σεμινάριο, η οποία διοργανώθηκε από την Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Χίου Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α., με τίτλο: “ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑΤΑ ΧΙΟΥ” στο πλαίσιο του ΣΔΣ ”Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές II: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός”.
Οι προσκεκλημένοι που παρευρέθηκαν στην Εκπαιδευτική Εκδήλωση – Σεμινάριο, ήταν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στον κλάδο της Εστίασης και των Ξενοδοχείων.
Η συγκεκριμένη προσέγγιση επιλέχτηκε να γίνει με ένα εξαιρετικό – αντιπροσωπευτικό Degustation μενού 7 πιάτων, συνοδευόμενων από 7 ποτά, που είχε ως στόχο την προβολή της διατροφικής εντοπιότητας, με πυλώνα το ιδανικό γευστικό συνταίριασμα των τοπικών φαγητών και των ποτών της Χίου.
Wine & Spirits expert: Γιώργος Τσαπουρνιώτης (Οινολόγος – Τεχνολόγος Ποτών)
Food & Service expert: Αντώνης Σπλινής (Maitre)


