Θέμα: Δημιουργία Γαστρονομικής Κοινότητας στη Χίο στο πλαίσιο του ΣΔΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός» ΠΑΑ ΕΣΠΑ 2014-2020.
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στη δημιουργία μιας Γαστρονομικής Κοινότητας στη Χίο, με στόχο την ενίσχυση των δράσεων που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια στο νησί μας για την ανάδειξη του γαστρονομικού μας πλούτου, τη σύνδεσή του με τον τουρισμό και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε:
- Επιχειρηματίες & Θεσμικούς Φορείς Εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ-bars, catering)
- Επιχειρηματίες & Θεσμικούς Φορείς φιλοξενίας (ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, φορείς εναλλακτικών μορφών τουρισμού κ.α.)
- Παραγωγούς τοπικών προϊόντων (αγρότες, παραγωγούς, τυροκόμους, μελισσοκόμους, οινοποιούς, κ.ά.)
- ΟΤΑ
Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου που θα προωθεί:
- τη χρήση και προβολή τοπικών προϊόντων στην εστίαση,
- τη συνεργασία ανάμεσα σε επιχειρήσεις και παραγωγούς,
- την ταυτότητα της Χίου ως γαστρονομικού προορισμού
Ελάτε να ενισχύσουμε το όραμα για συν-διαμόρφωση του Τόπου μας, για δημιουργία επιπλέον ευκαιριών ανάπτυξης μέσα από δράσεις προβολής, εκπαιδευτικά εργαστήρια και συμμετοχή σε δίκτυα.
📍 Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί:
Τρίτη 20 Μάϊου 2025 Ι ώρα: 18:00 Ι Αίθουσα Επιμελητηρίου Χίου
Η δράση υλοποιείται από την ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ σε συνεργασία με τον κ. Πίττα Γιώργο στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας, ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός» Υπομέτρο 19.3. ΠΑΑ ΕΣΠΑ 2014-2020.